Kom langs!
Opening nieuw pand
zaterdag 2 november

Stappenplan

Hoe wij werken

Een huis bouwen blijft een mooi avontuur. Maar wel een waarvan we van tevoren de afloop weten. Dat comfortabele gevoel van zekerheid willen we ook ú geven. Om met vertrouwen tot dat gedroomde eindresultaat te komen, is het belangrijk de verwachtingen op elkaar af te stemmen. Bij Van Middendorp doen we dat met een kristalhelder stappenplan.


Kennismaking

Misschien weet u al wat u wilt, komt u langs met uw architect en een ontwerp. Of misschien heeft u alleen een droom... In beide gevallen werken we graag uw woonplannen verder met u uit. Stijlen, architecten, vakmensen, kleuren, materialen, indeling; we kunnen u deskundig adviseren. In een vrijblijvend, persoonlijk gesprek inventariseren we wat u wilt. Uw plannen, wensen en eisen worden vastgelegd in een Programma van Eisen. Uw architect zou dit kunnen doen. Hierbij kunnen wij ook begeleiding bieden.

Schetsontwerp

Nu maakt de architect in samenspraak met de installatie-adviseur het schetsontwerp. Uw huis krijgt echt vorm! In dit schetsontwerp ziet u uw wensen en eisen terug en tegelijk kan er nog van alles veranderd worden. Op basis van dit schetsontwerp maken wij een duidelijke, vrijblijvende kostenraming. Zo hebt u al vroeg een goede indicatie van de kosten. Belangrijke zaken om over te beslissen.

Definitief ontwerp

Na het finetunen van het schetsontwerp maakt de architect het definitief ontwerp. Helemaal naar uw wens. Wij maken samen met u definitieve keuzes voor wanden, vloeren, deuren en plafonds. Dankzij onze jarenlang ervaring op dit vlak kunnen wij u goed adviseren. Nu kan de tekenaar de gedetailleerde werktekeningen uitwerken. Die vormen de basis voor onze nieuwe kostenraming. Zijn er vergunningen nodig voor bijvoorbeeld bomenkap of sloop? Die vraagt de architect ook in deze fase aan.

Afspraken maken

Zijn de begroting en het ontwerp definitief? Gefeliciteerd, we stellen een contract op en gaan officieel met elkaar in zee! Door de gedetailleerde tekeningen weet u precies hoe uw huis eruit gaat zien. Ook krijgt u van ons een heldere planning en kunt u vertrouwen op duidelijke communicatie over het bouwproces en de voortgang.

Start bouw

Nu gaat de bouw van start en wij begrijpen heel goed dat dat voor u
een spannend moment is. Daarom nemen we u ook in deze fase nog steeds helder mee in het proces. We houden u op de hoogte, communiceren over de voortgang, zodat u exact weet hoe het ervoor staat.

Oplevering en nazorg

Bij de oplevering lopen we samen met u door het pand en bekijken we of al uw wensen vervuld zijn. Zodat we uiteindelijk opleveren naar volle tevredenheid. Want dáár is het ons om te doen!