Kom langs!
Opening nieuw pand
zaterdag 2 november

Herbestemming Koningsschool Loolaan 69 Apeldoorn

Herbestemming Koningsschool Loolaan 69 ApeldoornLink naar projectinformatie van AIG

Rosorum Apeldoorn

In opdracht van Rosorum herontwikkelt AIG Careconcepts de voormalige Koningsschool in Apeldoorn. Het huidige monumentale pand uit 1971 zal volledig getransformeerd en uitbreid worden. Door de prachtige ligging aan de majestueuze straat van Apeldoorn en ruimte rondom het gebouw (ca. 11.000 m2) is het uitermate geschikt als exclusieve woonomgeving voor ouderen. Door de omvang van het pand zal Rosorum er zowel een Residentie met ca. 34 luxe appartementen gaan exploiteren alsmede een Zorgvilla met ca. 25 ruime suites, te midden in onder architectuur aangelegde tuinen. De verwachte opening staat gepland in het najaar van 2021.

Een globale planning voor dit project is als volgt:
Sloopwerk & grondwerk: april t/m juni 2020
Ruwbouw: mei t/m december 2020 (in fasen)
Afbouw (binnen): januari 2021 t/m december 2021 (in fasen)
Buitenterrein: september t/m december 2021

NIEUWS:

2021-11-02
GEFELICITEERD MET DE OPLEVERING ROSORUM EN AIG.
Gisteren hebben wij het schitterende pand ”Koningschool” aan de Loolaan in Apeldoorn opgeleverd.
Het eindresultaat is naar tevredenheid en is erg mooi geworden.
Eind november hopen er nog open dagen te volgen zodat iedereen een kijkje kan nemen.

2021-10-01
Op de bouwplaats worden de laatste dingen in orde gemaakt. De schilder is met de laatste zaken bezig. Ook worden de installaties definitief ingeregeld. Verder wordt de tuininrichting afgemaakt en zo gaan we richting oplevering.

2021-08-27
De tuininrichting is grotendeels af. Alleen aan de voorzijde moet het nodige nog gebeuren. Verder is de grootkeuken geplaatst en wordt er door de installateur de laatste hand gelegd aan de technische ruimte. Ook de schilder is met de laatste werkzaamheden bezig. We gaan hier nog even mee verder de aankomende weken.

2021-07-27
De buitenzijde begint steeds mooier te worden, een groot deel van de tuininrichting is al gereed. Het straatwerk en al het groen vormt een mooi geheel samen. Binnen wordt nog druk geschilderd en de laatste dingen afgemaakt. Ook het laatste gedeelte van de technische ruimte wordt ingericht. Zodat na de bouwvak met het inregelen begonnen kan worden. We hopen na de bouwvak ook weer verder te gaan met het schilderwerk en de tuininrichting en de laatste puntjes op de i te gaan zetten.

2021-07-05
Aan de binnenzijde wordt er druk geschilderd, de laatste pvc vloeren worden gelegd en de technische ruimtes wordt helemaal ingericht door de installateur. Aan de buitenzijde is een groot deel van het straatwerk gelegd en begint de tuininrichting steeds meer vorm te krijgen. We hopen hier voorlopig even mee verder te gaan.

Contact opnemen:

Naast een reactie via de site van bewuste bouwers http://www.bewustebouwers.nl/ en de app van Bouwbedrijf van Middendorp kunt u te allen tijde telefonisch contact met ons opnemen. Ons eerste aanspreekpunt op de bouwplaats is Dhr. J. van de Bruinhorst, te bereiken via tel. 0318-253085. Indien het geen spoedgeval is, dan graag contact opnemen op werkdagen tussen 10:00 – 12:00 uur.

Bouwfoto's November 2021Bouwfoto's Oktober 2021Bouwfoto's Augustus 2021Bouwfoto's Juli 2021NIEUWS JUNI:

2021-06-18
De binnenzijde begint steeds meer de juiste vorm en aankleding te krijgen. Het eind resultaat komt steeds beter in het zicht. Binnen wordt er lekker verder gewerkt. De tuininrichting is ook gestart, ook hier komt het eindresultaat steeds beter in het zicht. We gaan hier ook lekker mee verder aankomede weken.

2021-06-02
Aan de binnenzijde zijn bij het voorste gedeelte van het gebouw de trappen weer in oude staat hersteld en is de bescherming verwijderd die tijdens het bouwen is gebruikt. Ook zijn de oorspronkelijke schrootjes terug geplaats in de hal bij de entree. Verder wordt er binnen druk verder gewerkt met schilderen en wordt het akoestische plafond aangebracht in de centrale ruimte. Ook worden bij de eerste badkamers het sanitair etc. afgemonteerd. Aankomende tijd hopen we verder te gaan met al deze werkzaamheden. Buiten zijn de laatste hekwerken ter plaatse van de balkons gemonteerd, wat het geheel mooi afmaakt. Ook is het boren van de bronnen gereed en kan er gestart worden met de tuininrichting. Hier zullen ze de komende weken druk verder mee gaan.

NIEUWS MEI:

2021-05-07
Binnen krijgen steeds meer wanden een kleurtje. Ook is de pvc bij meer dan de helft van het gebouw gelegd. Het aftimmeren gaat ook gestaagd verder. Bij de buitenzijde is het laatste deel van de steiger verwijderd, waarmee de gevels een beeld krijgen. Wat betreft de grond voor het gebouw, die zal na de boren op het terrein worden aangebracht, de verwachting is over ca. 2 maanden.

Bouwfoto's Juni 2021Bouwfoto's Mei 2021NIEUWS APRIL:

2021-04-23
Het geheel wordt steeds completer aan de binnenzijde. Vooral bij de delen in de laatste fase van de afbouw. Aan de voorzijde wordt druk afgetimmerd op dit moment en zit het grootste gedeelte van het tegelwerk er in. De stukadoor is klaar en binnenkort wordt er gestart met het scanbehang. Aan de buitenzijde is een start gemaakt met het boren van de bronnen, de eerste bronnen zijn geboord op diepte. Komende weken zal met bovenstaande werkzaamheden verder gegaan worden.

2021-04-09
Bij de eerste delen is de PVC-vloer gelegd, waarbij het resultaat verbazingwekkend mooi begint te worden. Verder is er een proefbadkamer afgemonteerd met het sanitair. Wat ook de badkamer ineens compleet gaat maken. Bij het laatste deel van de nieuwbouw zijn de zonnepanelen gelegd en is de steiger verwijderd. De buitenzijde is ook zo goed als gereed nu. Binnenkort wordt er gestart met het boren van de bronnen en daarachter aan wordt er een start gemaakt met de tuininrichting. Aan de voorzijde worden de plafonds gespackt. Ook is aan de voorzijde gestart met het aftimmeren van verschillende zaken. De tegelzetter is er nog steeds volop aan de slag met het tegelwerk. De buitenzijde van het bijgebouw is ook opgeknapt. Het geheel wordt steeds mooier.

NIEUWS MAART:

2021-03-26
In de eerste getransformeerde delen zijn de keukens geplaatst. Het eindresultaat komt steeds beter in zicht. Ook is er een start gemaakt met de pvc vloer in het eerste gedeelte van de nieuwbouw en zijn de tegels in de gang gelegd. Ook zijn de warmte pompen per appartement geplaatst in een gedeelte. Aan de Loolaan zijde zijn de laatste cementdekvloeren gestort. In het nieuwbouw gedeelte erachter wordt druk gestukadoord en getegeld. Ook zijn daar de eerste afbouwtimmerwerkzaamheden gestart. Verder is het bestaande fietsenhok gerenoveerd. De laatste delen van het steigerwerk worden gesloopt. De aankomende weken hopen we hier mee verder te gaan.

2021-03-11
Bij Koningsschool wordt nog stevig doorgewerkt. In de algemene ruimte bij het achtste gedeelte wordt het akoestische plafond aangebracht. Ook zijn daar een aantal kasten gemonteerd t.p.v. installaties. De gietvloeren zijn er gereed en de schilder loopt lekker door. Ook zijn de eerste verlaagde plafonds aangebracht en zijn de stalen deuren terug geplaatst. Komende weken hopen we met deze werkzaamheden verder te gaan. Aan de voorzijde (Loolaan zijde) worden de cementdekvloeren gesmeerd en is de stukadoor volop aan de slag. Ook worden er binnen koven etc. getimmerd en is buiten het metselwerk bijna gereed. De voeger is al bezig met de eerste gevels. De eerste zonnepanelen worden gelegd, komende weken hopen we verder te gaan met deze werkzaamheden. Het eindresultaat komt steeds beter in het zicht.

Bouwfoto's April 2021Bouwfoto's Maart 2021NIEUWS FEBRUARI:

2021-02-25
Op de bouwplaats bij de Koningsschool zit de gang er nog steeds goed in en wordt er mooi werk geleverd. We kunnen aan de buitenzijde weer verder met het metselwerk en dat hopen we aankomende week gereed te maken zodat er gevoegd kan worden. Ook worden de laatste gedeelte van de goten uit getimmerd en klaar gemaakt. Binnen wordt er nog steeds druk afgetimmerd en hier hopen we aankomende weken weer volop mee verder te gaan. Ook is bij het nieuwbouw gedeelte aan de Loolaan zijde de cementdekvloer gestort en worden de wanden gestukadoord. Ook de tegelzetter is volop aan de slag in de badkamers en toiletten. Aan de achterzijde worden de wanden behangen binnen en wordt er volop geschilderd. Ook zijn de eerste gietvloeren gereed.

2021-02-11
De werkzaamheden in Apeldoorn binnen lopen gewoon door. Buiten kunnen we op dit moment niet verder i.v.m. de vorst en sneeuw. Als dit wel weer mogelijk is hopen we het metselwerk af te maken en de het timmerwerk van de dakgoot. Binnen worden er zaken afgetimmerd, zoals koplatten geplaatst en plinten gemonteerd. Verder worden bij het nieuwbouw gedeelte de stalen liggers brandwerend betimmerd. Ook zijn daar de binnenwanden geplaatst en is de cementdekvloer bijna gestort. We hopen aankomende weken ook hier verder te gaan met het stukadoorswerk en het leidingwerk etc. Bij het bestaande gedeelte aan de voorzijde van de Loolaan is de stukadoor bijna klaar en zijn alle binnenwanden en plafonds inmiddels gesloten. Bij de delen aan de achterzijde worden ook de eerste gietvloeren aangebracht komende weken en is het plafond gespoten. Al met al wordt er stevig doorgewerkt.

NIEUWS JANUARI:

2021-01-22
Weer even een berichtje over de bouwplaats van de Koningsschool in Apeldoorn. Bij de bestaande delen en het eerste gedeelte van de nieuwbouw is het tegelwerk en het spackspuitwerk in volle gang. Ook is het aftimmeren bij het eerste gedeelte van de nieuwbouw gereed. De koplatten, plinten en vensterbanken zijn gereed. Bij het voorste gedeelte van de nieuwbouw zijn de binnenwanden geplaatst. Worden de stalen ligger brandwerend betimmerd. Ook is daar een start gemaakt met het leggen van de vloerverwarming. De schilder is volop aan de slag waar het afgetimmerd is. Komende weken hopen we hier mee verder te gaan.

Ten slotte, misschien hebben een aantal omliggende bewoners afgelopen woensdag de ambulance de bouwplaats op zien gaan. Helaas is iemand gevallen van een trapje, waarschijnlijk onwel geworden en toen gevallen. Er vinden nog wat onderzoeken plaats, maar hij heeft wel wat zaken gebroken. Ook de arbeidsinspectie is langs geweest en heeft geen onveilige situaties aangetroffen. We hopen dat de persoon snel hersteld en wensen hem veel beterschap.

2021-01-08
Inmiddels weer een week de gang op de bouwplaats in Apeldoorn. We zijn weer volop aan de slag. Zo zijn de tegelzetter en de spackspuiter gestart bij het eerste gedeelte van de bestaande bebouwing. Verder wordt er in een ander bestaand gedeelte volop afgetimmerd. Ook bij het achterste stuk van de nieuwbouw zijn we gestart met aftimmerwerkzaamheden. Bij het voorste gedeelte van de nieuwbouw gaan we verder met het timmeren van de goten en hopen we volgende week te starten met de binnenwanden. Ook worden daar de laatste delen van het platte dak dichtgeplakt. Voor de vakantie hebben we de stempels nog weggehaald, nu is er een mooi ruimte zichtbaar. In een deel van deze ruimte komt het restaurant. Komende weken gaan we verder met al deze werkzaamheden.

Bouwfoto's Februari 2021Bouwfoto's Januari 2021NIEUWS DECEMBER:

2020-12-18
Allemaal goede feestdagen en een gezond 2021!!!

2020-12-11
Weer even wat nieuws van de bouwplaats. Bij het nieuwbouw gedeelte aan de achterkant van de Loolaan zijn de dakplaten en de pannen inmiddels gelegd. Ook zijn de kozijnen geplaatst. Aankomende week hopen we verder te gaan met het waterdicht maken en met isoleren. Bij het nieuwbouw gedeelte aan de achterzijde is de cementdekvloer gestort op de begane grondvloer. Verder wordt er op de verdieping volop gestukadoord. Bij de bestaande gedeeltes wordt ook stukwerk aangebracht en is begonnen met het aftimmeren. Ook worden er vensterbanken geplaatst. We hopen hier mee verder te gaan bij deze gedeeltes.

NIEUWS NOVEMBER:

2020-11-20
De gang zit er goed in op de bouwplaats. Bij het nieuwebouw gedeelte aan de Loolaan zijde is de dakvloer vandaag gestort. We hopen daar aankomende weken verder te gaan met de dakconstructie en met de kozijnen. Bij het nieuwebouw gedeelte aan de zijde van de Koning Lodewijklaan is de buitenzijde grotendeels gereed, de schilders zijn nu bezig met het schilderwerk. Binnen wordt volop verder gewerkt, een gedeelte van de cementdekvloer is gestort, er wordt druk getimmerd en de stukadoor is begonnen. Ook bij de bestaande gedeeltes is de stukadoor begonnen en zijn cementdekvloeren gestort. Verder worden ook daar volop timmerwerkzaamheden verricht. Ook worden in de bestaande gedeeltes nog wanden gezet en plafonds aangebracht, aankomende weken hopen we verder te gaan met de werkzaamheden.

TOT SLOT IS ER ONGEWENST BEZOEK OP DE BOUWPLAATS GESIGNALEERD AFGELOPEN WEEK, MOCHT U IETS VERDACHTS ZIEN BEL DIRECT DE POLITIE B.V.D.

2020-11-06
Het nieuwbouw gedeelte aan de achterzijde wordt er volop gevoegd, ook zijn de goten daar aangebracht. Binnen worden de cellenbetonwanden geplaatst en de vloerverwarming gelegd. Bij het andere gedeelte van de nieuwbouw zijn op de verdieping de kalkzandsteenelementen en de staalconstructie geplaatst. We hopen hier aankomende week de dakvloer te gaan leggen, waarnaar de installateur hier weer aan de slag kan met het leidingwerk. Ook staan de eerste kozijnen al weer gereed voor dit nieuwbouw gedeelte. Bij de bestaande gedeeltes aan de binnenzijde wordt volop gewerkt. Hier worden metal stud wanden geplaatst. Ook is hier al een gedeelte van de cementdekvloer aangebracht en hopen we aankomende weken te starten met het afbouwtimmerwerk. Ook zal hier binnenkort gestart worden met het stucwerk.

Bouwfoto's December 2020Bouwfoto's November 2020NIEUWS OKTOBER:

2020-10-09
Bij het nieuwbouw gedeelte aan de achterzijde zijn de pannen gelegd en wordt nu de goot uit getimmerd. Bij het ander gedeelte zijn de 1e verdiepingsvloeren gelegd en worden nu de installaties verwerkt die in de vloer komen. Ook zijn daar de prefab balkons geplaatst. Bij het bestaande gedeelte zijn al een heel aantal voorzetwanden en binnenwanden geplaatst. De eerste vloerverwarming wordt gelegd. Aan het bestaande gedeelte aan de voorzijde zijn de stalen liggers brandwerend bekleed en wordt nu ook gestart met de binnenwanden en de voorzetwanden.

NIEUWS SEPTEMBER:

2020-09-25
Het tempo zit er goed in. We hebben bij een gedeelte van de nieuwbouw de kappen gelegd en hopen binnenkort de dakpannen te gaan leggen en de gootconstructie te gaan timmeren. Ook wordt hier volop gewerkt met het gevelmetselwerk. Bij het andere gedeelte van de nieuwbouw wordt volop kalkzandsteen gelijmd en hopen we de vloeren te gaan leggen aankomende weken. Bij de bestaande delen worden de voorzetwanden, binnenwanden en het plafond gemaakt.

2020-09-11
Inmiddels weer een paar weken de gang na de bouwvak. Bij een gedeelte van de nieuwbouw is de dakvloer gestort en worden de werkzaamheden voor de kapconstructie voorbereid. De kapconstructie hopen we binnenkort te gaan leggen. Bij het andere gedeelte van de nieuwbouw is de kelder gereed en zijn de begane grondvloeren gelegd en gaan we starten met de staalconstructie en de binnenmuren. Bij de bestaande gedeelte is de begane grond vloer gestort en wordt er volop gewerkt aan de voorzetwanden en de overige binnenwanden. Ook wordt de bestaande kap hersteld waar nodig. Hier hopen we ook de komende weken mee verder te gaan.

Bouwfoto's Oktober 2020Bouwfoto's September 2020NIEUWS JULI:

2020-07-30
Er wordt volop kalkzandsteen op de verdieping gelijmd bij een gedeelte van de nieuwbouw. Ook zijn hier al kozijnen geplaatst. Bij het bestaande gedeelte wordt een stuk fundering gemetseld waar weer de begane grondvloer op gelegd kan worden. Hier hopen we na de vakantie mee verder te gaan. Bij het andere gedeelte nieuwbouw wordt aan de kelder en de fundering gewerkt. Het sloopwerk in bestaand is zo goed als gereed. We gaan nu de bouwvak in, de aankomende weken zullen er weinig werkzaamheden plaats vinden, wel blijven er een aantal onderaannemers doorwerken. Na de bouwvak hopen we weer volop verder te gaan.

2020-07-17
De bestaande kappen liggen inmiddels weer een week op hun plek en er wordt een plat dak tussen gemaakt. Bij het andere deel is de vloer gestort en zijn kozijnen geplaatst. Nu wordt alles voorbereid om weer te kalkzandsteen te gaan lijmen. Bij het laatste stuk nieuwbouw is een start gemaakt met het grondwerk en zijn we de komende weken bezig met de kelder en het fundatiewerk. Bij de andere bestaande delen worden verschillende werkzaamheden verricht, muren opgebouwd, staal gemonteerd, houten vloerplaten gelegd t.b.v. de zolder.

2020-07-09
Vandaag zijn de monumentale kappen die elk 28.000kg (28 ton) wegen teruggeplaatst op de positie waar ze 27 mei vanaf gehaald zijn. Ze liggen nu enkele meters hoger. Er is een nieuwe verdieping ontstaan.

2020-07-03
Bij het nieuwbouw gedeelte is de verdiepingsvloer gelegd, daar worden de installaties in verwerkt, waarnaar we de vloer hopen te gaan storten. Bij het bestaande gedeelte wordt het kalkzandsteen van de verdieping gelijmd. Als dit gereed is kan de bestaande kap worden terug geplaatst. Bij het bestaande gedeelte aan de Loolaan word druk gewerkt met het aanbrengen van nieuwe funderingen en het aanbrengen van staalconstructies.

NIEUWS JUNI:

2020-06-19
De begane grondvloeren bij het nieuwbouw gedeelte zijn gelegd. Hier hopen we de komende weken verder te gaan met kalkzandsteen lijmen. Bij het bestaande gedeelte is de kalkzandsteen gelijmd en zijn de schilvloeren gelegd. Er worden nu installaties in de vloer gemaakt en dan hopen we die daarna te gaan storten. Staalplaatvloer is stort klaar en zal op korte termijn gestort worden. Verder wordt er in het bestaande gedeelte aan de Loolaan gewerkt aan de extra funderingen t.b.v wanden en stalen portalen.

2020-06-05
Afgelopen week is de riolering gelegd en in een bestaand gedeelte de staalplaatvloer. Daarnaast is er een begin gemaakt met het lijmwerk. Volgende week en die week daarop hopen we hier weer mee verder te gaan. Ook hopen we de begane grondvloer te gaan leggen.

Bouwfoto's Juli 2020Bouwfoto's Juni 2020NIEUWS MEI:

2020-05-29
De monumentale kap is van het bestaande gebouw gehesen en tijdelijk opgeslagen. De fundering is gemetseld. Volgende week hopen we kalkzandsteen te gaan lijmen en de riolering onder de vloeren aan te brengen.

2020-05-20
De fundering voor een gedeelte van de nieuwbouw is gestort. We hopen daar verder te gaan met het fundatiemetselwerk volgende week. Verder wordt de bestaande kapconstructies losgekoppeld en zullen die volgende week er af getakeld worden. Het sloopwerk gaat verder en ook de asbestsanering loopt volgende week nog door.

2020-05-08
Het grondwerk is afgerond voor een gedeelte van de nieuwbouw, daar hopen we volgende week te starten met de fundering. In de bestaande gebouwen wordt druk gesloopt en is er een start gemaakt met de asbestsanering. Omdat deze werkzaamheden iets tegen zitten zal hier morgen (zaterdag 9 mei) mee verder gegaan worden.

2020-05-01
De sloopwerkzaamheden en het fundering en staalwerk in de bestaande gebouwen loopt volgende week door. Daarnaast wordt er aan het einde van de week een start gemaakt met de asbestsanering in een stukje van het bestaande pand. En wordt er een start gemaakt met de funderingswerkzaamheden van een stuk nieuwbouw.

NIEUWS APRIL:
2020-04-24
Volgende week gaan wij verder met het sloopwerk en de laatste terreinwerkzaamheden t.b.v. de bouwplaats. Ook zal er een start worden gemaakt met de fundering en staalwerk in de bestaande gebouwen.

2020-04-20
Vanaf vandaag zijn wij gestart met het sloopwerk en het grondwerk. En wordt er een klein begin gemaakt met wat voorbereidingen voor de ruwbouw.

2020-04-03
Wij zijn gestart met de bouwplaatsvoorzieningen

2020-04-01
Binnenkort meer nieuws over de bouw

Bouwfoto's Mei 2020Bouwfoto's April 2020

Projectleider / Evert Mulder


Werkvoorbereider / Job van de Bruinhorst


Werkvoorbereider / John Zwartscholten


Ontwikkelingsmanager AIG / Jan Strating