Kom langs!
Opening nieuw pand
zaterdag 2 november

Herbestemming Koningsschool Loolaan 69 Apeldoorn

Herbestemming Koningsschool Loolaan 69 ApeldoornLink naar projectinformatie van AIG

Rosorum Apeldoorn

In opdracht van Rosorum herontwikkelt AIG Careconcepts de voormalige Koningsschool in Apeldoorn. Het huidige monumentale pand uit 1971 zal volledig getransformeerd en uitbreid worden. Door de prachtige ligging aan de majestueuze straat van Apeldoorn en ruimte rondom het gebouw (ca. 11.000 m2) is het uitermate geschikt als exclusieve woonomgeving voor ouderen. Door de omvang van het pand zal Rosorum er zowel een Residentie met ca. 34 luxe appartementen gaan exploiteren alsmede een Zorgvilla met ca. 25 ruime suites, te midden in onder architectuur aangelegde tuinen. De verwachte opening staat gepland in het najaar van 2021.

Een globale planning voor dit project is als volgt:
Sloopwerk & grondwerk: april t/m juni 2020
Ruwbouw: mei t/m december 2020 (in fasen)
Afbouw (binnen): januari 2021 t/m december 2021 (in fasen)
Buitenterrein: september t/m december 2021

NIEUWS:

2021-01-08
Inmiddels weer een week de gang op de bouwplaats in Apeldoorn. We zijn weer volop aan de slag. Zo zijn de tegelzetter en de spackspuiter gestart bij het eerste gedeelte van de bestaande bebouwing. Verder wordt er in een ander bestaand gedeelte volop afgetimmerd. Ook bij het achterste stuk van de nieuwbouw zijn we gestart met aftimmerwerkzaamheden. Bij het voorste gedeelte van de nieuwbouw gaan we verder met het timmeren van de goten en hopen we volgende week te starten met de binnenwanden. Ook worden daar de laatste delen van het platte dak dichtgeplakt. Voor de vakantie hebben we de stempels nog weggehaald, nu is er een mooi ruimte zichtbaar. In een deel van deze ruimte komt het restaurant. Komende weken gaan we verder met al deze werkzaamheden.

Contact opnemen:

Naast een reactie via de site van bewuste bouwers http://www.bewustebouwers.nl/ en de app van Bouwbedrijf van Middendorp kunt u te allen tijde telefonisch contact met ons opnemen. Ons eerste aanspreekpunt op de bouwplaats is Dhr. J. van de Bruinhorst, te bereiken via tel. 0318-253085. Indien het geen spoedgeval is, dan graag contact opnemen op werkdagen tussen 10:00 – 12:00 uur.

Bouwfoto's Januari 2021NIEUWS DECEMBER:

2020-12-18
Allemaal goede feestdagen en een gezond 2021!!!

2020-12-11
Weer even wat nieuws van de bouwplaats. Bij het nieuwbouw gedeelte aan de achterkant van de Loolaan zijn de dakplaten en de pannen inmiddels gelegd. Ook zijn de kozijnen geplaatst. Aankomende week hopen we verder te gaan met het waterdicht maken en met isoleren. Bij het nieuwbouw gedeelte aan de achterzijde is de cementdekvloer gestort op de begane grondvloer. Verder wordt er op de verdieping volop gestukadoord. Bij de bestaande gedeeltes wordt ook stukwerk aangebracht en is begonnen met het aftimmeren. Ook worden er vensterbanken geplaatst. We hopen hier mee verder te gaan bij deze gedeeltes.

NIEUWS NOVEMBER:

2020-11-20
De gang zit er goed in op de bouwplaats. Bij het nieuwebouw gedeelte aan de Loolaan zijde is de dakvloer vandaag gestort. We hopen daar aankomende weken verder te gaan met de dakconstructie en met de kozijnen. Bij het nieuwebouw gedeelte aan de zijde van de Koning Lodewijklaan is de buitenzijde grotendeels gereed, de schilders zijn nu bezig met het schilderwerk. Binnen wordt volop verder gewerkt, een gedeelte van de cementdekvloer is gestort, er wordt druk getimmerd en de stukadoor is begonnen. Ook bij de bestaande gedeeltes is de stukadoor begonnen en zijn cementdekvloeren gestort. Verder worden ook daar volop timmerwerkzaamheden verricht. Ook worden in de bestaande gedeeltes nog wanden gezet en plafonds aangebracht, aankomende weken hopen we verder te gaan met de werkzaamheden.

TOT SLOT IS ER ONGEWENST BEZOEK OP DE BOUWPLAATS GESIGNALEERD AFGELOPEN WEEK, MOCHT U IETS VERDACHTS ZIEN BEL DIRECT DE POLITIE B.V.D.

2020-11-06
Het nieuwbouw gedeelte aan de achterzijde wordt er volop gevoegd, ook zijn de goten daar aangebracht. Binnen worden de cellenbetonwanden geplaatst en de vloerverwarming gelegd. Bij het andere gedeelte van de nieuwbouw zijn op de verdieping de kalkzandsteenelementen en de staalconstructie geplaatst. We hopen hier aankomende week de dakvloer te gaan leggen, waarnaar de installateur hier weer aan de slag kan met het leidingwerk. Ook staan de eerste kozijnen al weer gereed voor dit nieuwbouw gedeelte. Bij de bestaande gedeeltes aan de binnenzijde wordt volop gewerkt. Hier worden metal stud wanden geplaatst. Ook is hier al een gedeelte van de cementdekvloer aangebracht en hopen we aankomende weken te starten met het afbouwtimmerwerk. Ook zal hier binnenkort gestart worden met het stucwerk.

Bouwfoto's December 2020Bouwfoto's November 2020NIEUWS OKTOBER:

2020-10-09
Bij het nieuwbouw gedeelte aan de achterzijde zijn de pannen gelegd en wordt nu de goot uit getimmerd. Bij het ander gedeelte zijn de 1e verdiepingsvloeren gelegd en worden nu de installaties verwerkt die in de vloer komen. Ook zijn daar de prefab balkons geplaatst. Bij het bestaande gedeelte zijn al een heel aantal voorzetwanden en binnenwanden geplaatst. De eerste vloerverwarming wordt gelegd. Aan het bestaande gedeelte aan de voorzijde zijn de stalen liggers brandwerend bekleed en wordt nu ook gestart met de binnenwanden en de voorzetwanden.

NIEUWS SEPTEMBER:

2020-09-25
Het tempo zit er goed in. We hebben bij een gedeelte van de nieuwbouw de kappen gelegd en hopen binnenkort de dakpannen te gaan leggen en de gootconstructie te gaan timmeren. Ook wordt hier volop gewerkt met het gevelmetselwerk. Bij het andere gedeelte van de nieuwbouw wordt volop kalkzandsteen gelijmd en hopen we de vloeren te gaan leggen aankomende weken. Bij de bestaande delen worden de voorzetwanden, binnenwanden en het plafond gemaakt.

2020-09-11
Inmiddels weer een paar weken de gang na de bouwvak. Bij een gedeelte van de nieuwbouw is de dakvloer gestort en worden de werkzaamheden voor de kapconstructie voorbereid. De kapconstructie hopen we binnenkort te gaan leggen. Bij het andere gedeelte van de nieuwbouw is de kelder gereed en zijn de begane grondvloeren gelegd en gaan we starten met de staalconstructie en de binnenmuren. Bij de bestaande gedeelte is de begane grond vloer gestort en wordt er volop gewerkt aan de voorzetwanden en de overige binnenwanden. Ook wordt de bestaande kap hersteld waar nodig. Hier hopen we ook de komende weken mee verder te gaan.

Bouwfoto's Oktober 2020Bouwfoto's September 2020NIEUWS JULI:

2020-07-30
Er wordt volop kalkzandsteen op de verdieping gelijmd bij een gedeelte van de nieuwbouw. Ook zijn hier al kozijnen geplaatst. Bij het bestaande gedeelte wordt een stuk fundering gemetseld waar weer de begane grondvloer op gelegd kan worden. Hier hopen we na de vakantie mee verder te gaan. Bij het andere gedeelte nieuwbouw wordt aan de kelder en de fundering gewerkt. Het sloopwerk in bestaand is zo goed als gereed. We gaan nu de bouwvak in, de aankomende weken zullen er weinig werkzaamheden plaats vinden, wel blijven er een aantal onderaannemers doorwerken. Na de bouwvak hopen we weer volop verder te gaan.

2020-07-17
De bestaande kappen liggen inmiddels weer een week op hun plek en er wordt een plat dak tussen gemaakt. Bij het andere deel is de vloer gestort en zijn kozijnen geplaatst. Nu wordt alles voorbereid om weer te kalkzandsteen te gaan lijmen. Bij het laatste stuk nieuwbouw is een start gemaakt met het grondwerk en zijn we de komende weken bezig met de kelder en het fundatiewerk. Bij de andere bestaande delen worden verschillende werkzaamheden verricht, muren opgebouwd, staal gemonteerd, houten vloerplaten gelegd t.b.v. de zolder.

2020-07-09
Vandaag zijn de monumentale kappen die elk 28.000kg (28 ton) wegen teruggeplaatst op de positie waar ze 27 mei vanaf gehaald zijn. Ze liggen nu enkele meters hoger. Er is een nieuwe verdieping ontstaan.

2020-07-03
Bij het nieuwbouw gedeelte is de verdiepingsvloer gelegd, daar worden de installaties in verwerkt, waarnaar we de vloer hopen te gaan storten. Bij het bestaande gedeelte wordt het kalkzandsteen van de verdieping gelijmd. Als dit gereed is kan de bestaande kap worden terug geplaatst. Bij het bestaande gedeelte aan de Loolaan word druk gewerkt met het aanbrengen van nieuwe funderingen en het aanbrengen van staalconstructies.

NIEUWS JUNI:

2020-06-19
De begane grondvloeren bij het nieuwbouw gedeelte zijn gelegd. Hier hopen we de komende weken verder te gaan met kalkzandsteen lijmen. Bij het bestaande gedeelte is de kalkzandsteen gelijmd en zijn de schilvloeren gelegd. Er worden nu installaties in de vloer gemaakt en dan hopen we die daarna te gaan storten. Staalplaatvloer is stort klaar en zal op korte termijn gestort worden. Verder wordt er in het bestaande gedeelte aan de Loolaan gewerkt aan de extra funderingen t.b.v wanden en stalen portalen.

2020-06-05
Afgelopen week is de riolering gelegd en in een bestaand gedeelte de staalplaatvloer. Daarnaast is er een begin gemaakt met het lijmwerk. Volgende week en die week daarop hopen we hier weer mee verder te gaan. Ook hopen we de begane grondvloer te gaan leggen.

Bouwfoto's Juli 2020Bouwfoto's Juni 2020NIEUWS MEI:

2020-05-29
De monumentale kap is van het bestaande gebouw gehesen en tijdelijk opgeslagen. De fundering is gemetseld. Volgende week hopen we kalkzandsteen te gaan lijmen en de riolering onder de vloeren aan te brengen.

2020-05-20
De fundering voor een gedeelte van de nieuwbouw is gestort. We hopen daar verder te gaan met het fundatiemetselwerk volgende week. Verder wordt de bestaande kapconstructies losgekoppeld en zullen die volgende week er af getakeld worden. Het sloopwerk gaat verder en ook de asbestsanering loopt volgende week nog door.

2020-05-08
Het grondwerk is afgerond voor een gedeelte van de nieuwbouw, daar hopen we volgende week te starten met de fundering. In de bestaande gebouwen wordt druk gesloopt en is er een start gemaakt met de asbestsanering. Omdat deze werkzaamheden iets tegen zitten zal hier morgen (zaterdag 9 mei) mee verder gegaan worden.

2020-05-01
De sloopwerkzaamheden en het fundering en staalwerk in de bestaande gebouwen loopt volgende week door. Daarnaast wordt er aan het einde van de week een start gemaakt met de asbestsanering in een stukje van het bestaande pand. En wordt er een start gemaakt met de funderingswerkzaamheden van een stuk nieuwbouw.

NIEUWS APRIL:
2020-04-24
Volgende week gaan wij verder met het sloopwerk en de laatste terreinwerkzaamheden t.b.v. de bouwplaats. Ook zal er een start worden gemaakt met de fundering en staalwerk in de bestaande gebouwen.

2020-04-20
Vanaf vandaag zijn wij gestart met het sloopwerk en het grondwerk. En wordt er een klein begin gemaakt met wat voorbereidingen voor de ruwbouw.

2020-04-03
Wij zijn gestart met de bouwplaatsvoorzieningen

2020-04-01
Binnenkort meer nieuws over de bouw

Bouwfoto's Mei 2020Bouwfoto's April 2020

Projectleider / Evert Mulder


Werkvoorbereider / Job van de Bruinhorst


Werkvoorbereider / John Zwartscholten


Ontwikkelingsmanager AIG / Jan Strating